Снимка: Reuters, архив
fallback

Деца печелят по хилядарка на месец от просия по морето.

В разгара на лятото гаврошовците са окупирали хотели, кафенета, атракциони и дори по плажовете. Цели ромски фамилии се прехранват чрез просия в Слънчев бряг, пише в. "Телеграф".

Социалните служби признали, че не са в състояние да се справят с просяците.

В морските курорти непрекъснато текат полицейски акции, но на практика резултат нямало. Ченгетата прибирали просяците поне веднъж седмично, но след като ги пуснат те отново били по улиците.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

До Сталин /№3/

преди 7 години

Пропускаш нещо.Ако родителите на такова ромче поискат нормално жилище, общината ще им го осигури, а те ще го освинят до степен да стане необитаемо. За млади семейства от други етноси подобни бонуси не се предвиждат.Освен това, държавата дава на майката на това ромче достатъчно пари, взети от нашите данъци, за да може тя да го изхрани. Но ромката харчи парите ни за друго и праща детето си на улицата, за да печели за нея.Безплатно образование ние му осигуряваме, но то не се интересува от това.

9

Културни традиции

преди 7 години

Или, казано с други думи, още от малки ги учат, че:1. Най-добре се живее, когато успееш да накараш хората, които работят, да ти дават част от парите си, а ти да не вършиш нищо.2. Да живеят, разчитайки само на средствата, дадени им даром, след като те нагло и нахално са досаждали, искайки!Начините на възпитание на подрастващите са част от културните традиции на всеки етнос. Тези практикуват това, а държавата не им пречи, дори напротив - толерира ги, като им дава даром част от нашите пари!

8

Николай

преди 7 години

Луде който дава, а не който взима нали ?

fallback