Снимка: Reuters, архив
fallback

В Русе сред деца от етнически малцинства и от семейства в неравностойно положение ще се работи за интегрирането им в образователната система чрез 500 хиляди лева, съобщиха от общинската администрация за БТА.

Проектът е под наименованието "Богатството на различията - приобщаващо образование за интелигентен растеж", по който Община Русе е бенефициент. Ще бъдат обхванати общо шест детски градини. Продължителността на изпълнението е 30 месеца.

По други четири подобни проекти Община Русе ще бъде партньор, съвместно с местни, областни учебни заведения и институции, сдружения с нестопанска цел.

Петте проекта са насочени към осигуряване на равен достъп до образователна среда на деца в риск и деца от различни етноси. Те ще имат възможността да получат обучение, с което да се повиши езиковата компетентност по български език и приобщаване към условията на средата в учебните заведения като привлекателно място.

Подрастващите ще бъдат подпомагани и чрез включване на техните родители в проектните дейности за интегрирането им в общността.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Анонимен

преди 7 години

PARI NA VQTYRA NE SE INTEGRIRA NIKOGISCH TUI SCHTO NE SE INTEGRIRA

35

До Професор /30/

преди 7 години

Или се майтапиш, или грешиш - десен съм.*** гребат от общия казани дават на мързеливия и на неукия, след като са им се скарали, заплашили са ги, че ако не са комунистите на власт, ще има голям глад и затягане на режима. И в замяна получават послушанието на облагодетелстваните.Паралелно с това се орязват правата на онези, които създават блага, та да има какво да преразпределят комунетатаАз предлагам спиране на авантата - кой каквото си изработи, това да яде.И да плаща глоби за поразиите

34

Az tam

преди 7 години

Ще се интегрира на Карибите некое ромско баро и няколко чиновника.

fallback