Снимка: архив, БулФото
fallback

Деветмесечно бебе е било оставено само от майка си над половин час в заключен автомобил на паркинг в Русе.

Случаят е от вчера, а детето вече е настанено в приемно семейство.

Сигналът е подаден от граждани, които се уплашили, тъй като бебето плачело и явно страдало от горещината в автомобила.

Дошлите на място полицаи са разбили прозореца на колата, а екип на "Спешна помощ" е откарал бебето в болница, но то е било освободено от хоспитализация.

Реакцията на социалните служби е била изключително бърза и категорична, въпреки съпротивата от страна на майката, предаде БНР.

"Майката първоначално не беше съгласна, но в последствие успяхме да я убедим, че действително трябва да преценим ситуацията, тъй като не й е за първи път, да преценим какви са възможностите й детето да бъде отново върнато в нейното семейство", разказа Ренета Йорданова от Отдел "Закрила на детето" в Русе.

Майката е личен лекар в Две могили и има общо 4 деца. Две от тях живеят при баща си, едно е на седмична ясла, а тя отглежда само 9-месечното момченце.

Районният прокурор Яна Илиева заяви, че материалите по този случай ще бъдат приобщени към друга разработка, случила се само преди месец, когато отново тази майка е изоставила бебето заключено в колата си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

Анонимен

преди 7 години

Идилия, там където хората са ***, господаря на добитъка се грижи за развъждането им или за унищожението им, както е при нас. Е, явно сме се превърнали в ***, а тези които командват "кошарата" няма НИЩО, абсолютно нищо общо с нас.

47

Скоро и у нас

преди 7 години

В САЩ беше нашумял случай, при който момиченце на 4 казва в градината: "А пък вчера ние с мама ходихме на солариум." В този щат е забранено деца да се облъчват в солариум и учителката веднага донася на службите. Не може и да не донесе, защото иначе тя пък ще попадне под ударите на закона, че не е подала сигнал. Майката в чудо се вижда да доказва, че се пекла тя, а момиченцето стояло отвън, взела го да не е само вкъщи. Детето, вместо да си играе - обект на социални, юристи, журналисти.

46

Идилия

преди 7 години

Свиквайте. Сега ви подготвят. Вече ще е задължително да ги давате на градина от 3-годишни. Който иска да си го гледа вкъщи, ще трябва да изважда куп сертификати, че е годен за това и да търпи непрестанни проверки в дома от разни служби. Чиновниците от тия служби ще са все повече и все по-овластени.(Пра)бабите ви са били домакини, майките ви са се пенсионирали на 55, сегашните жени на 65, а децата ще се раждат между другото и ще ги коландри държавата. Дори комунистите не са го постигали.

fallback