Снимка: Черно море

Община Варна одобри безвъзмедно придобиване на част от собствеността на "Международен панаир Пловдив" АД.

Съветниците от ПК "Собственост и стопанство" одобриха придобиването на 29% или 16 314 400 акции. Заради отсъствието на съветниците от БСП за малко комисията да бъде провалена, пише Информационна агенция "Черно море".

Акциите бяха притежание на държавата, но предоставени на местната власт с решение на МС.

Още по темата

Председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов коментира, че задълженията на Пловдивския панаир по никакъв начин няма да повлияят на бюджета на Община Варна.

Според него придобиването на акциите от общината може да донесе на града само позитиви. Предстои утре ОбС - Варна да гласува решението на 10-ото си заседание.

Както Dnes.bg писа вчера Община Пловдив се отказа от дарените на общината от държавата акции от капитала на "Международен панаир Пловдив".

На Пловдив държавата даде 20% от акциите. Общинските съветници обаче гласуваха да върнат всички над 11 хиляди броя акции на правителството с аргумента, че не искат нищожен дял от дружеството. Общината е готова да преразгледа решението си, ако й бъдат предложени 49% от пловдивския панаир.

"Дружеството има над 25 милиона лева задължения, като при евентуално наказателно производство срещу него, удар ще понесе и Община Пловдив", каза бившият кмет на Пловдив и настоящ общински съветник Спас Гърневски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase