Снимка: "24 часа"

Бащата на Ангел Радичев, който заплаши "да убие от бой" шофьор на автобус заради изпреварване, призна, че синът му не е "светец" на пътя, но го защити.

Според него големият проблем бил не че Ангел е направил скандал, а че шофьорът на рейса е изпреварвал без да погледне, че зад него идва автомобил.

Случката се разигра вчера на магистрала "Тракия" малко преди Бургас. На видео, направено от пътник в автобуса, се чува как "батката", както вече наричат подигравателно Радичев, заплашва и псува шофьора и рита ламарината на рейса. "Аз си карам с 250 км/ч, а ти ме засичаш", казал "батката" на шофьора.

"Според мен големият проблем не е, че е станал скандал, а че шофьорът на рейса е тръгнал да изпреварва без да погледне в огледалото си. Можело е да стане голяма беля", каза Радостин Радичев пред "24 часа".

Той обясни, че не оправдава сина си, но за изпуснатите му нерви си имало причина. Бащата разказа, че Ангел му се обадил след инцидента и казал, че се е скарал с шофьор на автобус, който го е засякъл.

При разпита си пред полицаите обаче Ружди Велиев, който е бил зад волана на автобуса по линията София – Китен, обяснил, че е видял кола в лявата лента, но тя е била далече. Той едва ли е предполагал, че "батката" кара толкова бързо.

"Синът ми в яда си е казал 250 км/ч, не е възможно да вдигне толкова", обясни пък бащата.

"На въпроса дали Ангел е наказван за нарушения на пътя , той отговори: "Е, няма златна книжка".

По неофициални данни Радичев-младши е санкциониран често за превишаване на скоростта.

Бащата призна, че се притеснява всеки път, когато синът му излезе с колата и го предупруждавал да не кара бързо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase