Снимка: кадър Нова тв
fallback

Тази нощ ТИР се запали на магистрала "Тракия". Като по чудо нямаше пострадали и шофьорът на превозното средство се спаси напълно невредим. Движението към столицата обаче беше блокирано в продължение на часове.

Общ преглед

Камионът тръгнал от Стара Загора, пълен с 16 тона яйца за инкубатор в Гърция. Резервоарите му били пълни с дизел. По разказите на шофьора в камиона избухнал взрив. Запалил се е и той опитал да го изгаси с пожарогасител. Пламъците обаче обхванали камиона в движение. Шофьорът ги усетил навреме и успял да се измъкне невредим.

"Почнаха отзад да присвяткват, да присвирват... Спирам ТИР-а и огънят лумна отзад!", спомня си шофьорът пред Нова тв.

Инцидентът стана снощи, около 21:00 ч. на магистралата в посока София, малко преди Ихтиман. Голямата опасност всъщност бе не толкова самият камион, който изгоря, а гората наоколо.

Заради разлива на дизелово гориво огънят излязъл от пътя, но двата екипа огнеборци успели да го спрат, преди да изпепели боровите дървета.

Движението от Пловдив към София остана блокирано за около 2 часа, през които пожарникарите потушиха пламъците и почистиха разлива на гориво.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 7 години

Това че е карал яйца е една изключително сериозна причина да се запали.

3

Ихо

преди 7 години

Аз им бях докарал две от най-елитните яйца на полуострова,но гъркините се оказаха твърде неугледни и недостойни,затова се въздържах от пазарлък.

2

Анонимен

преди 7 години

С тоя евродизел ван дерлюбе щеше да изглежда като батман!

fallback