Снимка: bgonair.bg

Да закърпиш дупки в асфалта на един от европейските коридори у нас, а именно - т. нар. "Маймун баир" в Лом. За благородната постъпка разказа народният представител от Реформаторския блок доц. Борислав Великов.

"Преди месец отидох в Лом, при един ляв завой двете ми десни гуми пострадаха, спукаха се. Реших, че трябва да дам своя принос - да запълня две дупки с лични сили, за да мога да дам тласък и на другите народни представители", разказа доц. Великов в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

По думите му една такава акция цели да привлече внимание към западащия северозападен регион.

Жителите в града разказват, че проблемът с шосето е от над 10 години и множество шофьори са нанесли щети на автомобилите си, минавайки оттам.

"Оттук минават огромно количество автомобили към "Дунав мост" 2, а в същото време пътната мрежа е на повече от 100 години и не може да бъде адекватна към съвременните изисквания на тези транспортни средства, които преминават оттук", коментира в живо включване журналистът Валери Стоичков.

Обратно в студиото разговорът продължи на тема президентски избори. Днес предстои заседание на Изпълнителния съвет на Реформаторския блок, на което се очаква членуващите в блока партии да зададат ясни критерии за редуциране на кандидатите си.

"Тези кандидатури не са съвсем избистрени, ще бъдат одобрени всичките, за да се проведат разговорите с тях. Ще има подреждане на кандидатурите в азбучен ред, за да се подложат на анкета, социологическа или само между нашите симпатизанти и съратници, но така или иначе да получим една по-широка представа за тяхната значимост", обясни народният представител.

Лично от свое име той ще издигне кандидатурите на ген. Димо Гяуров и проф. Огнян Герджиков. Името на Герджиков обаче се завъртя и сред предполагаемите номинации на БСП.

"Това означава признание, но аз не бих противопоставил предложението на общински организации на БСП с една номинация на една партия в рамките на парламентарната група на Реформаторския блок. Нашето предложение натежава малко повече и проф. Герджиков все пак предпочита да бъдем онази коалиция, която да го издигне", заключи доц. Великов.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase