Снимка: архив, Булфото
fallback

Майка алармира, че в градския транспорт са я накарали да плати билет на двумесечното си бебе. Случаят е станал във Велико Търново.

Румяна Христова се качила в автобус, купила си билет от контрольора, но останала изумена, след като той я задължил да плати и за невръстното си дете.

От транспортната фирма потвърдиха за случая и обясниха, че техният служител не е нарушил закона, тъй като майката не е представила карта на бебето за градския транспорт.

Според нови правила, влезли през 2015 г., карти трябва да имат всички деца в цялата страна, за да не пътуват с билет, обясняват от транспортната фирма пред БНТ.

Родителите са длъжни да представят карти на дечицата си, които се издават безплатно в общината при представена лична карта на майката и акт за раждане на детето.

По думите на родителя при такива случаи възниква въпроса, ако някой реши да се качи от родилното с бебето, а то още няма акт за раждане как ще му бъде издадена подобна карта.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

68

сминдух енд чесън

преди 7 години

Да му извади на малкия служебна карта на милиционер и ще се вози като колега безплатно.

67

Петърчо

преди 7 години

Дали има наредба или е едно. Съвсем друго е че от мухата направиха слон и се хванаха за двумесечно бебе. Други проблеми както знаем няма за оправяне в ГТ та той бил и във Велико Търново та се захванахме да изясняваме проблемите с двумесечните бебета. Толкова ли не можеше въпросния контрольор само да информира майката какво трябва да направи?

66

Деси

преди 7 години

Наистина, какво толкова роптаете? Има си наредба - добра, лоша, има я. Един път в годината се вади е безплатен. Цяла година преди това имаше разяснителни бележки по автобусите и пак има неразбрали и недоволни. Иначе по кафенетата с цигарите са първи. Толкова е просто. Или просто искат да водят спорове в буса за разнообразие?

fallback