Снимка: архив, Булфото
fallback

Кражбите на електроенергия в Бургаска област не са в рисковите квартали, а в такива, където живеят хора с видимо много добро социално положение. Това сочат данните от анализа на EVN, обявиха представители на дружеството.

Съществени кражби на ток стават по курортите, най-вече в по-малките ресторанти и хотели. Освен бизнесмените, крадат много и битовите клиенти.

"В момента нашата система открива въздействан електромер още, когато му отворят капака", казва пред "Стандарт" изпълнителният член на съвета на директорите в EVN Костадин Величков.

Открадната електроенергия в област Бургас за периода януари – юни тази година е общо 850 MWh, на стойност 74,8 хил. лв. Проводниците, които са били задигнати в същия период в Бургаско, са 1930 м, а кражбите в трафопостовете са за над 14 000 лева. Общо над 88,8 хил. лв. са щетите, отчетоха от дружеството.

Като цяло до момента на територията на Бургаска област има по-малко открадната електроенергия в сравнение с миналата година.

Тази година в Бургас и региона ще се инвестират 26 млн. лв. в инфраструктурата, а именно изграждане на дистанционно отчитане на електромери, повишаване сигурността на захранване, намаление на технологичните загуби, изнасяне на електромери на границата на собственост на имоти.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 7 години

А добър ден. Не само богатите. Масово се манипулират електромери. Не случайно се реве срещу ромите. Манталитета е еднакъв.

8

Берекет Беге

преди 7 години

Рома не краде, рома си бере!

7

Анонимен

преди 7 години

Ами като никой не търси сметка нито на богаташите, нито на ромовете - не ток, ами направо електроцентрали ще крадат.

fallback