Снимка: архив, Bulphoto
fallback

От днес летуващите могат да проверяват онлайн какви пари ще им искат концесионерите на плажа за чадър и шезлонг. Това става през специален модул на сайта на Министерството на туризма, съобщава "Монитор".

Проверката за цената на чадъра и шезлонга ще е възможна за повече от 90 плажа. Към тях ще води специален банер поставен на заглавната страница на ведомството. Един клик върху него препраща към карта, на която са изписани имената на плажовете, както и стойностите за един чадър и шезлонг.

Към момента тази информация е налична само за отдадените на концесия или под наем ивици, уточниха от туристическото ведомство. Амбицията на министерството обаче е модулът да бъде надграден, като се сложат снимки на ивиците, допълнителна информация за услугите на тях и др. Освен това предстои разработването на английска версия за да могат и чужденците да се ориентират кой плаж да изберат.

Стойностите, които всеки може да види са установени по време на проверки от експертите на ведомството на място от началото на летния сезона, казаха още от ведомството на Николина Ангелкова. И уточниха, че някъде може и да има несъответствия, защото никой концесионер или наемател няма задължение да информира на какви цени предлага чадърите и шезлонгите и дали не ги променя. Но от ведомството се надяват, че с пускането на новия модул, те ще бъдат мотивирани да представят по-добре услугата, която предлагат на летовниците и ще се ангажират да предоставят актуална информация, посочват още в съобщението си.

В информацията на ведомството се казва още, че използваната реална карта в новото приложение е безспорен плюс не само защото може да се ориентиране за цените на шезлонга и чадъра, но и за това кои плажове са в близост до нас.

До картата с ивиците е поставено и каре, което упътва туристите как и къде да подадат сигнал ако видят нередности на плажа, посочват още от министерството. И припомнят, че телефонът, на който може да се обаждат туристите е 9046833, а онлайн сигнали се подават на e-mail: control@tourism.government.bg.

Министърът на туризма Николина Ангелова съобщи преди дни, че че вече са получени повече от 200 сигнала, като министерството своевременно проверява всеки от тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback