Снимка: архив Булфото
fallback

Ситуацията в Турция и извънредното положение там провокират напрежение и в някои райони на страната.

Това стана ясно от думите на военния министър Николай Ненчев. Той съобщи, че властта взема изключително превантивни мерки.

Oще по темата
"Имаме достатъчно военнослужещи на границата, толкова, колкото е необходимо към днешна дата", каза Ненчев. Той обясни, че при необходимост е готов да изпрати многократно повече военнослужещи от тези, които в момента са на българо-турската граница.

По-рано днес премиерът Бойко Борисов обяви, че страната ни се готви за много тежък проблем с бежанците. Той съобщи и че ще има среща в края на август с премиера Реджеп Ердоган.

В интервю пред "Нова телевизия" министър-председателят съобщи и че руски самолети все по-често доближават въздушното ни пространство.

Военният министър потвърди това.

"Има няколко случая с руски самолети, но те не са навлизали в нашето въздушно пространство", коментира Ненечв.

Той все пак оцени ситуацията като "относително спокойна". "И в миналото са се случвали такива неща", каза военният министър.

"Целта от наша страна е да продължим да охраняваме и да пазим въздушното си пространство, което правим на изключително високо и професионално ниво", допълни министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

66

до 78 Български мюсю

преди 7 години

Прав сте но чрез разделение ни управляват същества без моък.

65

Български мюсюлманин

преди 7 години

Стига сте лъгали хората, няма никакво напрежение в нито един район в България, живеем си спокойно. Престанете да разделяте хората, по етнос, цвят, език, религия и име. А що става въпрос за руски самолети-ами докато не влязат в нашето въздушно пространство няма никакво нарушение, това че са доближи не означава нищо, не забравяйте че и те имат въздушно пространство над Черно море, Крим...

64

анонимен

преди 7 години

НА ТОЯ И ПРЕЗИДЕНТА ПОСТОЯННО ИМ СЕ ПРИВИЖДАТ РУСКИ САМОЛЕТИ И ОСВЕТ ТОВА УСПЯВАТ ДА ПОДВЕДАТ И ПРЕМИЕРА. КЪДЕ СА ТЕЗИ САМОЛЕТИ. ПО СКОРО АМЕРИКАНСКИ ТЕЖКОВЪОРЪЖЕН БОЕН КОРАБ ВЛЕЗЕ В ЧЕРНО МОРЕ. И ТОЙ ЛИ ОТ РУСКИТЕ САМОЛЕТИ ЩЕ НИ ВАРДИ. СТИГА С ТИЯ УЧЕНИЯ НА НАТО И САЩ. ЩО НЕ СИ ПРОВЕЖДАТ УЧЕНИЯТА ПО БРЕГОВЕТЕ НА АМЕРИКА АМИ ТУК В ЧЕРНО МОРЕ И ПО БЛИЗО ДО РУСИЯ. НЯМА ДА Я ИМАТ АКО ЩЕ И ДА СЕ НААКАТ.

fallback