fallback

Агенция "Пътна инфраструктура" отново връща забраната за движение на ТИР-ове по магистралите в почивните дни.

Причината е постъпила жалба в съда от "Българската асоциация на пострадали при катастрофи" с искане за връщане на забраната. Решението влиза в сила от утре, петък – 22 юли, съобщават от АПИ.

През последните два уикенда камионите получиха разрешение да се движат по магистралите и първокласните пътища, въпреки интензивния трафик в началото и края на почивните дни, припомнят от агенцията.

Основен мотив за връщане на забраната са няколкото тежки пътнотранспортни произшествия с участието на товарни камиони, възникнали през юли след отмяната на лятната забрана.

Според посочените данни в жалбата само на 13 юли тази година са станали 3 тежки ПТП с участието на 5 камиона.

След въведената промяна отново влизат в сила следните ограничения:

- за периода до 15 септември се ограничава движението на тежкотоварните превозни средства над 12 т в петък - от 17 ч. до 20 ч., и в неделя - от 14 ч. до 20 ч.
- в периода от официални празници до 1 януари 2017 г. се ограничава движението на тежкотоварните превозни средства над 12 т в последния ден преди празници – от 16 ч. до 20 ч. и последния почивен ден - от 14 ч. до 20 ч.
Ограничението е за следните участъци от републиканската пътна мрежа:

- автомагистралите;
- път I-1 Видин – Ботевград;
- път I-1 Благоевград – ГКПП „Кулата“;
- път I-4 п. в. „Коритна“ – Велико Търново – Шумен;
- път I-5 Русе - Велико Търново;
- път I-8 ГКПП „Калотина“ – ГКПП „Капитан Андреево“;
- път I-9 Дуранкулак – Варна - Бургас;
- път II-18 Околовръстен път София;
- път II-19 Симитли - Гоце Делчев;
- път II-86 Пловдив - Смолян;
- път II-99 Бургас - Царево.

Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

до ББ

преди 7 години

Тия от пътна инфраструктура са направо за уволнение. Видя се че приеха тъ.па лобистка наредба. Айде аут. И да върнете парите дето ги взехте преди да пуснете тировете.

3

Анонимен

преди 7 години

Поредната измяна на рапона от Банкя, сключи споразумение с тираджиите когато искаха да блокират границата с Гърция, да не го правят а в замяна да им разреши да пътуват когато си искат и сега се отметна

2

БАС

преди 7 години

Ловя бас че някой от Държавните Служители или Депутат ще го отстрелят за това .Транспортната Мафия си плати за да приемат този закон , който закон погазва закона и гази хора , сега следете криминалните новини .Няма друга логика за това че разрешиха тежки камиони да се движат събота и неделя и над 35 градуса .Всичко в интерес на Бизнеса и против Човеците .

fallback