Снимка: "Монитор"
fallback

Забрана за влизане в Община Шумен на мъже с шорти и панталони с крачол по-къс от коляното въведе кметът Любомир Христов.

Градоначалникът издал заповедта още във вторник и вече посетителите в сградата на общинската администрация в Шумен трябва да спазват дрескод.

До писменото регламентиране на облеклото на посетителите се стигнало, след като пред очите на кмета се мернал мъж с доста спуснати шорти, от които в гръб се виждала "долината на южните му части".

С документа е наредено на охраната да не пуска в кметството мъже по потници, джапанки, шорти и къси гащета, пише "Монитор".

Дискриминация обаче няма – жените също няма да могат да влизат с много къси поли, въпреки, че тук дължина на полата не е посочена и ще трябва да се преценява от охраната на място. Според ограниченията не се допускат също и граждани без дрехи, както и със силно замърсени такива.

Ако все пак се случи спор между посетител и охраната за дължината на полата, примерно или на крачола и вида на облеклото последната дума ще има директорът на общинското предприятие за охрана, който ще е арбитър.

"Трябва да имат приличен вид, това е обществена сграда", коментира пред репортери кметът Христов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

А в “Билла“?

преди 7 години

През пролетта, в магазина на Билла на ул.Раковски в София /близо до пл.Славейков/, можеше да бъде видян един млад охранител с открита долина на южните му части.Той си беше с униформа, с дълги панталони, но когато клекне, се виждаше половината от цепката на седалището му.И други господа не се усещат, че когато се наведат или клекнат, се вижда въпросната им долина.

18

Таня

преди 7 години

Да си прилично облечен не са ислямски ценности. Мая позната ,която вече над 20 години живее в Канада, при едно от посещенията си у нас много спонтанно каза-"ако някоя жена се облече така в Канада, ще я вземат за *** /говоря за момичетата облечени тип "певици на Пайнер" /, а за мъжете по потници заяви, че никога няма да си намерят работа, нито ще бъдат допуснати до обществени заведения. Няма да коментирам и това, че ако жена пуши на улицата, непременно ще я попитат каква и е тарифата.

17

Кмет-поет

преди 7 години

Много поетична образност за едни смъкнати ***. Одобрявам.

fallback