Снимка: Булфото, архив

Общинският съветник от групата на Български социалдемократи Георги Георгиев в Русе е с опасност за живота след удар от електрически ток, съобщи "24 часа".

Георгиев е собственик на ресторанта до местния басейн "Локомотив" и е пострадал тежко, докато се опитал да ремонтира контакт в заведението, без да изключи напрежението.

Сигналът за инцидента бил получен в ОД на МВР Русе в 1 и 58 в нощта срещу сряда. По това време, персоналът на заведението вече бил приключил работа с клиенти. Собственикът обаче забелязал неизправен контакт, в който имало включен разклонител. Затова той взел отвертка и започнал да го ремонтира. Все още не е ясно, какво точно се е случило.

В резултат от действията му обаче се получил токов удар, при който, по неофициална информация, волтовата дъга, влязла през лявата ръка и излязла през ходилото на единия му крак, минавайки много близо до сърцето.

Служителите от заведението незабавно телефонирали в полицията и в Спешна помощ. Според свидетели, при пристигането на медицинския екип мъжът бил в много тежко състояние, почти без сърдечна дейност.

По неофициална информация от УМБАЛ-Русе, той е получил остър коронарен синдром, състоянието му се оценявало като много тежко.

Георгиев бил настанен в интензивно отделение. "Мозъкът на пациента е много увреден, на знаем още какви други поражения има по вътрешните органи и дали ще оживее", коментираха от болницата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase