Снимка: flickr
fallback

Да не се купува царевица, която търговци носят в казани и тенджери по плажа. Има специални колички за варена царевица, да се пазарува от тях. Това съветва Райна Иванова, началник на Дирекция "Контрол на храните" към Българската агенция по безопасност на храните. Тя подчерта, че именно тези колички се проверяват от агенцията.

Без драматични нарушения преминава летният сезон по Черноморието, отчетоха от Българската агенция по безопасност на храните пред "Дарик".

През целия летен сезон инспектори ще проверяват за качеството на храните в хотелите, ресторантите и търговците на плажа.

"Проверките ще продължат до 9 септември с опция да бъдат удължени, докато има туристи по летните ни курорти", каза Иванова.

Тази година има нарушения, но те не са фрапиращи и от такова естество, че да влияят директно на безопасността на храните и здравето на потребителите. Райна Иванова препоръча на летуващите да пазаруват само от регистрирани обекти, а не от хора, които разнасят храни.

Експертът препоръча на туристите по морето и да не купуват сладолед и други храни, които се разнасят по плажа с хладилни чанти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

ПАЗАРДЖИК

преди 7 години

защо преди да издавате нови заповеди или закони не мислие за последиците обмислете предсавете си на техно място и ще ви питам дали ви е харесало на някои си заповедта или закон.ама всички сте един дол дренки колко ви платиха зада задушите този бизнес

7

Киро Масуря

преди 7 години

Да, бе , да!... На Китен или подобен мизерен плаж, наврян на безплатно място у скалите, ако и един малул не мушнеш, за кво си одил на море!?

6

(-_-)

преди 7 години

Защо пък да не купувам? Пак се опитват да задушат малкия бизнес! В Гърция например никой не закача плажните търговци. Продават хорицата банички, пирожки и какво ли не.. Някой са досадни, но какво от това - ако искаш купуваш ако искаш не купуваш.

fallback