fallback

Общ преглед

Мащабна акция за събарянето на незаконни къщи в "Столипиново" започна тази сутрин. Акцията предизвика напрежение в пловдивския квартал. Ромите се опитаха да спрат багерите, но полицията им попречи. Освен жилищни постройки, със заповед на РДНСК се събарят и незаконни гаражи и павилиони.

"Искаме да изкупуваме мястото, но никой не ни обръща внимание. Имаме и бременна жена и две деца", оплака се пред Dnes.bg Ахмед, който живее в една от съборените постройки.

Oще по темата

Десетки полицаи охраняваха влизането на багерите в "Столипиново". Опити за разчистване на терена от 70 декара се правят през последните 8 години, но без успех заради административни пречки. Собствениците на терена искали от ромите наем, те обаче не искали да плащат. Така се стигна до събаряне на незаконните къщи.

"Няма да правя ново, гроб ще си направя с децата, като трябва ще умират, никакъв друг избор нямам", ревяща каза ромка от гетото.

Обитателите на имотите твърдяха, че не са били уведомени за акцията, но предварително бяха свалили дограмата и изнесли мебелите от къщите си.

"А когато има изборите какво правим – дават кюфтета и бири, да се настанят в съвета", оплака се гласоподавател от махалата.

От Община Пловдив се ангажираха да осигурят общински жилища на хората, които отговарят на критериите.

"Техниката е наета от РДНСК, имаме възлагателно писмо от тях, ако има имущество, което не е изнесено, ще бъде описано от нашите експерти", заяви кметът на район "Източен" Николай Чунчуков.

Предстои събарянето на още незаконни къщи, магазини и гаражи на територията на най-голямата ромска махала у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Българин

преди 7 години

Намерете и прочетете как генерал Чочоолу им разказал играта преди години

37

Хейтър Тролев

преди 7 години

Решението е общините да заделят 50 декара земя ,да я разграфят , да асфалтират улици и да продадат парцелчета на желаещите ---- да им се осигурят някакви ПОСТОЯННИ решения , а не да ги подхвърлят от тук -там , защото като съборят 10 къщи в махалата не се променя НИЩО.

36

БЪЛГАРИН

преди 7 години

Давам на България Къщата си срещу Апартамент около НДК .

fallback