Архив: Булфото
fallback

Община Пловдив обмисля вариант за вдигане на таксата на "паяка" за неправилно паркираните леки автомобили от 30 на 40 лева, съобщи кметът Иван Тотев.

Причината за това, по думите му, е, че все повече пловдивчани паркират в централната градска част и по възлови улици и булеварди "без да се притесняват, че колата им може да бъде вдигната от "паяк".

От днес отпада "синя зона" на ул. "Кап. Райчо", но ще има постоянно дежурен "паяк", каза Тотев. Той уточни, че улицата трябва да остане свободна, тъй като през нея ще минават автомобилите на градския транспорт по линиите 9 и 93, след като се затвори изцяло за движение улицата, която свързва ул. "Княгиня Мария-Луиза" и бул. "Цар Борис III Обединител".

Тя ще бъде премахната изцяло, тъй като ще се разкриват намиращите се под нея останки на Голямата християнска базилика.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

българин

преди 7 години

До Shark 14Това не е отнемане на имущество - тия ги разправяй на баба си ! Колата ти е паркирана в нарушение, и просто се премества на узаконено и безопасно място. Ако всеки можеше да спира където си иска, не знам на какво би заприличало !

8

българин

преди 7 години

Допълнение към 13И това е само за паяка, без да броим глобата, която ако се плати на момента, е около 50 евро, а иначе двойно.

7

Shark

преди 7 години

Законен рекет. Принципно погледнато вдигането с паяк е незаконно, защото е отнемане на имущество, т.е кражба. Сега като вдигнат таксата може повече хора да решат да си търсят правата в съда. Мдаа

fallback