Снимка: Reuters, архив
fallback

След ужилените от "Дупнишката популярна каса", сега жители на Сливен твърдят, че същата финансова схема е действала и там. Жена се оплака пред Нова тв, че е изгоряла е с 20 000лв., спестени от баща й и нейната учителска заплата. Ужилените като нея били около 70.

"Когато аз подписах договора със сливенска популярна каса, лихвеният процент беше 12%. Постоянно идваха лихвите, не се е получавал проблем. Получих около 3 000 лева за около 3 години", казва тя. През лятото на 2015-а обаче сливенската популярна каса, също като дупнишката, фалирала.

Oще по темата

Председател на сливенската каса е Николай Мравов - бивш общински съветник от БСП, а на миналите избори кандидат на политически клуб "Екогласност". След като популярната каса фалирала, затворил офиса и спрял да вдига телефона си.

Припомняме ви, че пирамидата в града на Братя Галеви гръмна и ужили стотици хора. Касата привличала клиенти с бомбастични лихви.

"Даваха по 14%, повече дори от фалиралата КТБ. На някои дори са им предлагали 18% годишно за по-големи суми", разказаха потърпевши.

Първоначално всичко вървяло нормално. През първата година на хората им била изплатена лихвата. Това ги накарало да внесат още пари и да привлекат нови клиенти за "касата".

През юни обаче фалшивата банка фалирала и била обявена в несъстоятелност, а собствениците й потънали вдън земя.

Сред вложителите в "Популярна каса" има бивши полицаи, гастарбайтери и по-заможни дупничани. Говори се за депозити от над 200 бона.

В районната прокуратура пък вече има внесени 38 жалби от потърпевши.

Гръмналата пирамида е регистрирана през 2009 г. като кредитно-спестовна кооперация "Дупнишка популярна каса". Основатели са собственикът на "FS Холдинг" Давко Давков от Дупница, Владко Владимиров, Валентин Благоев и Георги Близнаков, който е председател на борда на финансовата институция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

скара

преди 7 години

а га ядоха кифтета не реваха

42

Анонимен

преди 7 години

A dr ot gerb kada sa sa tah ne pischete strah vie ot zz i bb li

41

Бай Муй

преди 7 години

2 Сега убедихте ли се,че не БСП,СДС,ГЕРб,Атака,комунисти или ДС са ни виновни?Виновни сме си ние,с нашата неграмотност и тъпотия,претенциите ни че всичко знаем,всичко можем и от всичко разбираме,а на края винаги духаме таратора!И какво са седнали да реват сега тия?Що не реваха гогато,макар и за кратко са получавали по 14% процента лихва?

fallback