Снимка: архив, Ройтерс
fallback

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно, но на места в централните райони не е изключено да има превалявания. 

Утре от северозапад, в Източна България от север с предимно умерен вятър ще нахлува по-хладен въздух. Ще бъде предимно слънчево, особено над Западна България, докато над централните и източните райони от страната още преди обяд ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Главно там ще има краткотрайни валежи и гръмотевици.

Дневните температури ще се понижат и преобладаващите максимални ще бъдат между 27 и 32 градуса, в София - около 26 градуса.
 

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, около и след обяд с развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа слаб северозападен вятър, който през деня ще се ориентира от север и ще се усили. Максималните температури ще са 26-28 градуса. Температурата на морската вода е 25-26 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
 
Над планините ще има купеста, след обяд и купесто-дъждовна облачност с краткотрайни валежи и гръмотевици, на повече места в масивите от Централна и Източна България. Ще духа умерен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 21 градуса, на 2000 метра - около 14 градуса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Съгласен с 1

преди 7 години

За 35 градуса не се беше чувало преди 30 год.

3

Анонимен

преди 7 години

до 2. Духаха и по силни ветрове защото си спомням че си правехме хвърчила от вестник работническо дело. С 6 пръчки от върба оформяхме скелета който го обличахме със вестник за да има подемна сила! слагахме му опашка също от вестници нарязани като хармоника и с нея балансирахме летенето да не бяга на страни. Със 50 метра корда за въдица намотана на една макара ги пускахме да летят в небето. Сегашните деца незнаят какво е да си направиш хвърчило и да се радваш на летенето му на 50 м. над земята.

2

кръстоносец

преди 7 години

До 1 Сериозно ли са духали ветрове с 20-30 километра в час през лятото?

fallback