Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
fallback

Един от проблемите пред развитието на селските региони в България е, че класическото предприемачество вече го няма. То беше унищожено с лесните пари, които идват от еврофондовете. Освен това има много голяма пропаст между големите и малките градове по отношение на образователния потенциал. Това коментира Гавраил Гавраилов, един от тримата автори на книгата "Села и туризъм – посоки за пътешествия из България", в ефира на Bloomberg TV Bulgaria

Това е втората от поредица книги за пътешественици. Информацията е събирана от човек на човек, като авторите посещават интересни и малко познати места в нашата страна.

"Обикновено хората не осъзнават какви ресурси имат, защото за тях те са ежедневие", каза Гавраилов. 

Според него трудностите за бизнеса идват по линия на прекалените регулации. Той обяви, че две трети от обема на туризма идва от морските курорти. В 75%от територията, съставляваща селски общини, се формира 2-3% от обема на туризма. По думите на Гавраилов основните пречки пред развитието на селския туризъм са лошата инфраструктура и липсата на цялостна държавна политика. 

Целия разгово може да видите във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

ааа

преди 7 години

Потенциала е точно толкова голям, колкото и за развитието на селското стопанство, тоест клони към нула.

5

Анонимен

преди 7 години

Ако със селския туризъм не се заемат селяните, които окепазиха останалите видове туризъм, перспективите са големи.

4

Анонимен

преди 7 години

Защо ли този "селски туризъм" ми прилича на ловния туризъм в африканските държави, *** получават бонбонки, докато богатия турист избива животните на страната им.Нещо подобно на туристите по морето, местните им слугуват, а пияните англи ги псуват.

fallback