Снимка: архив Булфото
fallback

Хотелиерите в най-големия летен курорт у нас - Слънчев бряг, се обявиха срещу идеята на МВР да има полицейски КПП-та, които да се грижат за сигурността на туристите.

Веселин Налбантов от "Съюза на собствениците" в Слънчев бряг говори по темата в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

"Ние през годините сме апелирали непрекъснато към държавата да засили полицейското присъствие", заяви той.

"През летния сезон Слънчев бряг става 500-хиляден град, не се администрира от никого. Има решение от Административния съд, че така нареченото АД "Слънчев бряг" няма право да администрира процесите в туризма", обясни Наблатанов.

По думите му, съгласно Конституцията, административната инициатива би трябвало да дойде от Община Несебър.

Наблатанов настоя, че съществуващите и днес КПП-та в курорта не изпълнявали функциите си по предназначение, а само рекитирали собствениците на бизнеси в района.

"Държавата в лицето на министерството да се отърсят от това и да предоставят на Община Несебър този процес в туризма. Не мога да се съглася някакво юридическо частно лице с държавно участие да управлява тези административни процеси", заключи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

123

преди 7 години

слънчев бряг и несебър са си мутренски гета,там няма да отида на почивка и не съм стъпвал с тази цел там поне от 15 години,по време на комунизма и малко след него там беше рая,но сега там е содом и гомор,а природата която ги правеше рай я няма,следователно я няма и причината да ги посетя

20

135

преди 7 години

Черно море, наричано още Кафяво море, Мутроморие, Бетономорие, Лай**морие. И с право!Защо трябва да ходите там?В България има 39 планини (геоложки) с неземни красоти!!! Голяма част от тях са големи планини, със десетки хижи и стотици пешеходни и вело-маршрути. Има достатъчен брой курорти с минерални извори, СПА, Уелнесс и т.н. Горе в планината слънцето е силно, фактор 50 е задължителен.Никога няма да разбера стадото, тъпчещо се на Овцеморието!

19

Анонимен

преди 7 години

На вмирисания на фекални отпадъчни продукти сл.бряг му трябва едно хуууубаво цунами да измете цялата мръсотия и да възстанови баланса в природата -бетона ще отиде на *** ,а за арматурата братята *** ще имат година две работа по изкъртването и извозване на вторични суровини ....

fallback