Снимка: Булфото

 "Правим го за БГ” е кауза, която е свързана с опит да направим популярна темата за раждаемостта, чрез наистина голямо кръщене, с което ще се опитаме през есента на 2017 година да кандидатстваме за рекордите на Гинес. Това каза телевизионният продуцент и учредител на Движение за национална кауза (ДНК) Андрей Арнаудов, във връзка с първото официално събитие на движението.

"Правилата са много прости- ако направите дете между 1 януари 2016 година, което вече естествено е минал период, до 1 ноември, Денят на будителите, през 2016 година, и качите селфи с позитивен тест за бременност или снимка от видеозон с хаштаг "Правим го за БГ” във Facebook страницата на ДНК, ще Ви поканим да станете част от това мероприятие през есента на 2017 година”, уточни Андрей .

По думите му, от движението възнамеряват да поканят Негово Светейшество Патриарх Неофит, който да извърши кръщението.

"За всяко дете, което бъде кръстено, по снимка, която получим с положителен тест за бременност или снимка от видеозон на нашия Facebook, нашата организация ще се постарае да осигури минимум 1 лев за хората с репродуктивни проблеми. Казвам минимум, защото сега започваме живота си и ще видим какви ще бъдат силите ни”, поясни учредителят на движението. "Важното е, че продължаването на нашето ДНК, е кауза, в която искрено и със сърцето си вярваме”, подчерта Андрей Арнаудов.

"Продължаването на нашето ДНК е голямата ни цел и смятаме, че към нея има два пътя, освен самият демографски въпрос като тема, това е отношението към българите в чужбина. 3,5 милиона български граждани, живеят извън страната и са най-големият инвеститор в България и към които нямаме достатъчно добро отношение”, посочи той.

"Вярваме, че природата е големият ни ресурс и трябва да развиваме туризма", заяви водещият."Втората основна кампания, която представихме е "Да създадем природа”, която е идея на Хилда Казасян и хората около нея. Големите курорти са стигнали до състояние, от което много хора не са щастливи, от бетона, който е излят там”, посочи той.

"Предлагаме да се опитаме да облагородим всички тези пространства в големите и малките курорти, като създадем природата. Бизнесът и общините заедно да засадят зеленина, да направят обществените пространства максимално красиви, така че да не се срамуваме от направеното”, коментира Андрей Арнаудов.

"Двете кампании "Да създадем природа” и "Правим го за БГ” или "За да го кръстиш трябва да се роди” ще започнат след около месец и половина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase