Снимка: архив Reuters

През нощта облачността в западните райони ще намалее и над страната ще преобладава ясно време. Утре ще е предимно слънчево. Вятърът ще е слаб, от изток-югоизток. След обяд, главно над планинските райони на Югозападна България, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали за кратко. Температурите ще се повишат, максималните ще са между 21 и 26 градуса. Това гласи прогнозата на синоптиците от НИМХ към БАН.

Преди обяд над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд главно над масивите в Югозападна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. По високите и открити части ще духа слаб северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 14 градуса, на 2000 метра - около 8 градуса.

Над Черноморието ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността в следобедните часове. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще са 20-23 градуса, температурата на морската вода ще е 19-21 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase