Снимка: Булфото
fallback

Общ преглед

КАТ спипа шофьор на ученически автобус, който се оказа, че е пийнал преди да се качи на превозното средство. За това съобщи пресцентърът на ОДМВР - Велико Търново.

Инцидентът станал тази сутрин. Третокласници от ОУ "Патриарх Евтимий" и техните родители чакали автобусът да дойде, защото децата отивали на зелено училище в Хисар.

Преди автобусът обаче да потегли, от КАТ извършили редовната проверка за алкохол на водача. Апаратът отчел положителна проба на 45-годишния шофьор. Той получил обаче само акт, а не е бил задържан, защото подлежал на арест само ако пробата му е над 1,2 промила, а неговата била 0,64.

Оказало се, че шофьорът бил самият собственик на транспортната фирма. Директорът на училището обаче поясни пред в. "Борба", че подобен инцидент с фирмата се случвал за първи път.

Самият провинил се пък дал и кръвна проба и пред полицаите категорично отрекъл да е пил алкохол. Пробата малко над 0,5 промила обяснил със... стомашни газове.

След двучасови разправии между шофьорът, КАТ и родителите, фирмата осигурила два буса, които да превозят най-засегнатите - децата.

От "Пътна полиция" са категорични, че проверките на водачи на автобуси, превозващи деца на екскурзии ще продължат, а полицейските служители ще бъдат безкомпромисни към нарушителите, с цел осигуряване безопасност на децата. След трагичният случай с инцидентът в река Лим през 2004 година, когато 12 ученици загинаха, проверките са задължителни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 7 години

Касапницата за тази най-долна прослойка - шоферите - трябва да е пълна, иначе никога няма да се превърнат в хора. Долняци пръдливи. Професионалните са най-малкото зло от цялата тази гнусна ***.

20

анонимен

преди 7 години

в тази област ,а и не само там това министерство смърди ...далии щото министъра им е такъв ,бъчв.

19

Анонимен

преди 7 години

Директорът на училището обаче поясни пред в. "Борба"A??

fallback