Снимка: архив, Bulphoto
fallback

Детето, което изчезна в река Дунав, е плувало с приятели в реката. Когато всички решили да излязат на брега, момичето не се появило. Това разказа Мартина Димова, която е подала сигнала до телефон 112.

Децата са искали да отидат на градския басейн, но той все още не бил отворен. Затова решили да поплуват в Дунав.

Oще по темата

Момичето се казва Даниела и е на 14 години, пише "24 часа". Инцидентът се е случил в западната част на Силистра. Децата отишли да се къпят в реката малко след 15 ч. и след около 30 минути се излезли на брега и започнали да викат Даниела.

"Аз бях с приятелка на брега. Дойдоха 5-6 момчета на около 16-18 години. След 15 минути дойдоха 7 деца на възраст между 10 и 14 години – три момчета и четири момичета. Започнаха да й викат името и казаха, че е изчезнала. Тогава се обадих на 112", разказа Димова.

Част от присъстващите са започнали да я търсят по брега, а по-големите момчета са влезли във водата. Тогава се е появила и полиция и започнало издирването по брега и във водата от кораб на "Гранична полиция".

Децата са плували в близост до брега, разказали, че момичето опитало да им докаже, че може до доплува до празна бутилка, която била по-навътре в реката. Последно са видели как Даниела опитва да достигне бутилката и изведнъж изчезнала във водата.

Мартина Димова разказа, че на плажа често ходели деца без придружител. Плажът бил предпочитан и от по-възрастните силистренци, въпреки че е неохраняем.

"Каквито и мерки да вземат, за да направят труден за достигане този плаж има много пътечки, по които може да се стигне", каза Димова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анж

преди 7 години

90% от нещастните случай са от: виж какво мога, а останалите 10 от: не така бе - ей така се прави! !!! Жалко за детето

6

Анонимен

преди 7 години

Под 50 см. водата е ледена и охлажда тялото бързо. Дишането става трудно.

5

до 5

преди 7 години

Дунав е опасна и коварна река. Малко хора изобщо биха могли да направят нещо в случая. По това време на годината изобщо не е за плуване в Дунав. На моето дете например винаги му повтарям " Помни, плувците се давят, защото тези, които не могат да плуват изобщо няма да влязат във водата."

fallback