Снимка: Булфото, архив
fallback

Забранява се религиозната пропаганда по домовете и обществените места в Силистренската община с решение на Общинския съвет. Решението е по предложение на НФСБ за изменение и допълнение на Наредбата за опазване на обществения ред и чистотата в общината.

Според решението се забранява религиозната пропаганда по домовете и улиците, при обществени прояви и използването на технически средства, съобщава БТА.

Предложението е направено заради "зачестилите жалби и сигнали от граждани, в които се настоява за въвеждане на ясни правила, ограничаващи все по-агресивната религиозна агитация на част от вероизповеданията, извършвана по улиците, обществените места и дори по домовете".

Решението има "превантивен характер" и се очаква да се неутрализира "напрежението между вероизповеданията, служещи си с агресивна религиозна агитация и пропаганда и гражданите", смятат общинските съветници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 7 години

Ние сме се съсредоточили върху уахабитското нашествие и правилно. Но разни лъжехристиянски секти са не по-малко опасни! Знам достоверни случаи за млади хора, самоубили се под въздействието на секти. Насам-натам щъкат какички, които пробутват брошурки.Лъскави американчета обикалят и безнаказано евангелизират народ, който е христиански от 12 века!Заслужават малко бой и да се пръждосват,откъдето са.Разни моSHеницi, като "Слово за живот", мормоните, "Тракийската църква"(която успя да се легализира)

7

До 2

преди 7 години

Преди времее ей такива лустросани ме спряха на улицата- анкета да ми били правили, дали водя здравословен начин на живот, ям ли био храни и т.н. Имат нова тактика и чак последният въпрос беше дали знам измислената им книга за Мормон. И като пиявици, не те оставят.

6

ivailo1403

преди 7 години

И какви са чистички , спретнати, прекалено любезни... Замааааалко да ми спечелят доверието тия лицемерчета :))

fallback