Снимка: Dnes.bg
fallback

Три змии хванаха при акция екипи на „Гражданска защита” в Пловдив. Те започнаха да проверяват зелените площи в парковете и около детските площадки за влечугите.

Oще по темата
Това се случи, след като през уикенда змия ухапа 7-годишно момиченце в центъра на Пловдив. Инцидентът е станал до Природонаучния музей в града.

Детето е било откарано в болница, където са му направени необходимите изследвания и му е инжектиран противозмийски серум. Лекарите са установили, че то няма интоксикация от змийска отрова, а само локално зачервяване. Въпреки това е оставено за наблюдение.

"Детето е било ухапано от водна змия, каквито има в река Марица, но могат да се срещнат и в парковете на града, защото те се отдалечават в радиус от 5 километра от водните басейни", обясни пред Dnes.bg директорът на Природонаучния музей Огнян Тодоров.

Общо три змии бяха заловени при акцията днес. Те са от защитен вид и ще бъдат пуснати извън града. Една от тях е от вида голям стрелец. Заловена е до детска площадка в район „Източен”.

"Змията няма да ви закачи, ако вие не я настъпите или раздразните", твърди още Тодоров. Проверките за обществените места за влечуги ще продължат и в следващите дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Peti den

преди 7 години

Da ne si vaobraziavate che ste varhoven biologichen vid?! :-):-):-):-)Zmiite sa tolkova nujni na sveta, kolkoto i vie, komentatori, moje bi i poveche daje ot vas!?...:-):-):-):-):-)

5

Анонимен

преди 7 години

Змийте ходят там където има кльопачка А в България плъхове и мишки вече щъкат навсякъде ХЕИЙТО Е САМО ЗА ПЪРЛАМА ТАКАВА ЕПИДЕМИЯ МОЖЕ ДА ПЛЪПНЕ ЧЕ ЗМИЙ И СМОЦИ ЩЕ ВИ СЕ ВИДЯТ КАТО ЦЯР НЕБЕСЕН

4

Анонимен

преди 7 години

Сигурно нито една от тях не си е признала, още повече за минали охапвания. Рецидивисти, какво да ги правиш.

fallback