Снимка: архив, Bulphoto
fallback

Арестът на кмета на Галиче Ценко Чоков едва ли ще успокои селото. Такава прогноза направи вътрешният министър Румяна Бъчварова. 

"От това, което знам и виждам в Галиче, едва ли толкова скоро ще има успокоение. Там има две страни, които толкова са изострили отношенията си, че трудно могат да ги преодолеят в момента", каза Бъчварова.

Тя допълни, че заради това отговорността на полицията в случая е голяма.

Oще по темата

Чоков и синовете му Мартин и Спас бяха арестувани вчера при специализирана полицейска акция. Общо бяха арестувани 12 души. 

Днес Бъчварова потвърди, че срещу кмета има повдигнати шест обвинения, а при обиска в дома му са открити документи, доказващи лихварство. 

Вътрешният министър бе в парламента за редовния парламентарен контрол, а след него замина за Ямбол за дискусия за битовата престъпност. Това припомни на репортерите за Динко от Ямбол, ловецът на бежанци. На въпроса дали и той е канен на дискусията, Бъчварова обясни, че му е благодарила за последното геройство - спасяването на пострадали в катастрофа хора.

Шефката на МВР съобщи, че в последтите няколко дни се забелязва леко увеличение на бежанския поток. Тя потвърди за заловени около 30 души близо до Приморско. 

"Ние съдим за потока на бежанци не само по тези, които успяваме да заловим, но и по тези, за които подаваме сигнали на турската страна, за да предотвратят влизането им. Има значителен брой, които се опитват да преминат границата, но с тези мерки които имаме договорени с турската страна, те не биват допуснати", каза още Бъчварова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 7 години

гаранция от 1000 лв.В края на май 2002 г. отново се оказа в ареста, след като жестоко преби в заведение в Галиче недоволен от него младеж. По това време Бойко Борисов бе главен секретар на МВР и поиска съдействие от прокуратурата за озаптяването на Чоков. След 72-часовия престой зад решетките кметът бе пуснат от съда срещу 2000 лв.В края на същата година той все пак бе осъден за първи път по дело от 2001 г. Районният съд в Бяла Слатина му даде 1,5 г. условно за жесток побой с бухалка на възрастна вдовица заради стара вражда със сина ѝ.По-късно Чоков бе отстранен от поста и за

21

Анонимен

преди 7 години

Това не е първият път, когато Чоков се е оказвал с белезници на ръцете. Още в третия мандат на вечния кмет, както го наричат в Галиче, той бе арестуван два пъти. Първо през февруари 2002 г., когато бе обвинен, защото преби двама мъже от селото, набедени от него, че са задигнали фуражомелка на негов приятел. Чоков ги върза голи на кол посред зима, би ги жестоко няколко пъти и ги залива със студена вода.В РПУ-Бяла Слатина, вече имаше 6 висящи дела срещу него за подобни саморазправи и заплахи към хора от селото. След като престоя три денонощия зад решетките, кметът бе пуснат от съда срещу гар

20

Анонимен

преди 7 години

В Галиче се е крало винаги,в соца му казваха обсебване Но с производство от земеделие и то частник, да се стане богат не е позволено - не е прието. Тук от 100г. е така.С такава собственост в Европа е нормално. Тука ти завиждат, но когато се трудиш те унижават. Сега министър Р. Бъчварова вижда нещата, който са натрупани от години и решението ще стане след години.

fallback