Снимка: архив, Bulphoto

Арестът на кмета на Галиче Ценко Чоков едва ли ще успокои селото. Такава прогноза направи вътрешният министър Румяна Бъчварова. 

"От това, което знам и виждам в Галиче, едва ли толкова скоро ще има успокоение. Там има две страни, които толкова са изострили отношенията си, че трудно могат да ги преодолеят в момента", каза Бъчварова.

Тя допълни, че заради това отговорността на полицията в случая е голяма.

Още по темата

Чоков и синовете му Мартин и Спас бяха арестувани вчера при специализирана полицейска акция. Общо бяха арестувани 12 души. 

Днес Бъчварова потвърди, че срещу кмета има повдигнати шест обвинения, а при обиска в дома му са открити документи, доказващи лихварство. 

Вътрешният министър бе в парламента за редовния парламентарен контрол, а след него замина за Ямбол за дискусия за битовата престъпност. Това припомни на репортерите за Динко от Ямбол, ловецът на бежанци. На въпроса дали и той е канен на дискусията, Бъчварова обясни, че му е благодарила за последното геройство - спасяването на пострадали в катастрофа хора.

Шефката на МВР съобщи, че в последтите няколко дни се забелязва леко увеличение на бежанския поток. Тя потвърди за заловени около 30 души близо до Приморско. 

"Ние съдим за потока на бежанци не само по тези, които успяваме да заловим, но и по тези, за които подаваме сигнали на турската страна, за да предотвратят влизането им. Има значителен брой, които се опитват да преминат границата, но с тези мерки които имаме договорени с турската страна, те не биват допуснати", каза още Бъчварова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase