Снимка: Reuters, архив
fallback

Спасители издирват водолаз в подводната пещера край котленското село Кипилово, съобщи "Дарик". Той е влязъл в пещерата вчера и не е излязъл.

Сигналът е подаден на тел. 112 от друг водолаз. Двамата мъже са от Варна.

Подводната пещера е дълбока около 150 метра и има въздушен джоб. Специалистите се надяват да открият мъжа там, като в момента тече спасителна акция.

Очаква се в нея да се включат и спелеолози.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 7 години

Като всяко едно занимание си има рисковете и ако те бъдат подценени, може да се плати скъпо. Нека не бързаме със заключенията и да изчакаме да излязат спасителите. Една пропусната контрола индикира за някакъв проблем, но тя е един вид и подсигуряване, че имаш нужда от някой да те потърси и евентуално да помогне. Дано да е малкия дявол!

1

Това е...

преди 7 години

...изключително опасно и на такива места винаги се влиза по двама, с маркировка на пещерата и още ред мерки за безопастност. От материала на авторката не става ясно за какво става дума и някой може да се обърка с морето и Кипилово. Всъщност става дума за подводни пещери около вътрешни водоеми, реки и езера, кухини, пълни с вода и образувани в най-стари времена. Дано да е оцелял човекът и да му помогнат.

fallback