Снимка: архив Reuters
fallback

Плажовете в България са много чисти и подредени в сравнение с 99% от плажовете в Гърция. Това каза пред "Фокус” Венцислав Левов, концесионер в к.к. Слънчев бряг, във връзка с излезлият на 25 май доклад , според, който европейските плажове стават все по чисти, а България е една от страните, чиито плажове не отговарят на качеството.

Oще по темата

По думите му, с много малки изключения всички концесионери се справят много добре с плажовете. "Заради условията всички държат да има спасители, да е чист плажът, да има медицинско обслужване – всичко, което е най-важно да го има”, заяви Левов.

"В Гърция – там много рядко на някой плаж може да видите спасители.Това е много важно. През лятото имаме дни, в които се спасяват по над 100 човешки живота на ден, но това нещо не се коментира много и при нас и по медиите. А когато стане инцидент в планината всички се втурват, в което няма нищо лошо. Дали е един или са сто трябва да се помогне по всякакъв начин”, допълни концесионерът.

"При нас на морето не се обръща внимание. Нашето море е такова, че следобед е по-бурно морето. Неслучайно е наречено черно. При мен на плажа съм имал дни, в които на ден съм вадил по 30-40 човека от водата, които се давят, особено август месец, когато е най-лошо морето”, каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

Анонимен

преди 7 години

Сезонът в България е юли и август.Но през август от край време има мъртво вълнение и се давят хора.Да ти взимат пари за колата,за чадър и шезлонг за въздуха дори това не е нормално.Да живееш на принципа ден година храни и нека го одера жив па ако ще да идва догодина,

53

Анонимен

преди 7 години

Природата е по-хубава в България, но само толкова. При поддръжката, вкл. чистотата, сме много зле.

52

Анонимен

преди 7 години

добре, ще се съгласим, че морето ни е хубаво, ама как да го ползваме? НЯМА къде човек да си опъне кърпата, навсякъде разни хора събират такси, пълно е с тъмнички с царевици и т.н., яко се краде. Къде е спокойствието? т.нар. концесионери са си присвоили плажовете, а тука разни драскачи искат да ни убедят колко било хубаво. Като природна даденост е хубаво, ама в човешката дейност го е направила ужасно!

fallback