Снимка: архив Булфото
fallback

Проблемът на пазара на горива у нас е, че през последната година и половина има съмнение за картел. Това обяви депутатът от РБ Мартин Димитров.

"Не бива да допускаме цените на горивата да са над средните в Европейския съюз", каза той пред "Нова телевизия".

Според Димитров високите тарифи означават по-нисък растеж на икономиката.

Депутатът смята и че в Бургас цените трябва да са най-ниски, защото там са  производителите на горива. Въпреки това, именно там се продавали по-скъпи бензин и дизел, отколкото във Варна и Сливен, например.

"Извънпазарно се прави разследване за картел, защото само по този начин се установява дали има нарушение в конкуренцията", обясни Димитров.

Той прогнозира, че целият състав на Комисията за защита на конкуренцията  ще бъде сменен.

Реформаторът допълни, че процедурата за избор на нови членове е стартирала и се надява те да бъдат избрани преди лятото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

Анонимен

преди 7 години

МаЛтинчо картел се разбива само по един начин. Държавата в лицето на боко банкянски прави по една държавна бензиностаниция във всеки град поставя реални цени и картела умира само за една седмица.Но таво ще го направи само човек който не е обвързан с картелите и мутрите. А такъв засега е само Марешки. Но той не е слънце да огрее навсякъде. Това е работа на държавата а тази държава е абдикирала преди 20 години!!

47

Анонимен

преди 7 години

Цъкайте минуси на 40, цъкайте да не сте решили да ставате шумкари и да одите да събаряте картела на мандраждите или само минусите ви останаха ,а ?

46

Тони

преди 7 години

20 години ли им трябвше, за да стигнат до този извод. Това е ясно дори на хоратас умствени увреждания, но нашите депутати сега взеха да подозират нещо :D

fallback