Цеца и Илия. Снимка: "24 часа"
fallback

Много сме - имам 22 деца, но не вредим на никого. Мое дете не краде, не чупи, лоша дума не обелва! Това казва Цеца Борисова, на 49 г., от монтанското село Киселево, известна там като Цеца Компирицата.

От отдела за закрила на детето са преценили, че бедните и неграмотни родители не могат да се грижат за тях и са им нужни по-добри условия, но...

"Социалните служби работят постоянно с многолюдната фамилия на Цеца и Илия. Семейството изцяло живее на социални помощи. Отделно на празници от нашето кметство сме им давали пари", казва пред "24 часа" кметският наместник Галя Василева.

Съпругът на Компирицата - Илия, копае градините на съседи, кара тор, засажда домати и пипер, цепи дърва - и така припечелва по нещо. Местните шушукат, че докопа ли някой лев, първо се отбива в кръчмата и надига чашката.

Цеца, която е рекордьорка по раждания, е пенсионер по болест: "Много съм болна, имам няколко болести, постоянно взимам лекарства, а парите не стигат. Лекарите във Враца ми откриха рак. Казват, че е от многото раждания. Добре, че си извадих лична карта, та можаха да ме прегледат и ми дадоха тапия за пенсия. Като по-млада вярвах, че, ако раждам повече, ще съм по-здрава. Винаги съм ги раждала по естествен път Само едно дете съм загубила. Децата сами се оправят някак си, големите се ожениха и заминаха по други градове. Народиха им се и на тях деца. Сега взеха децата на най-малкия - Иван. Той и жена му не могат да ги гледат".

Тя се хвали, че мъжът ѝ е голям любовчия, особено, като си пийне повечко ракия. Не могат да се пазят с презервативи.

"При нас такова нещо като изневяра няма. Обичаме се и затова имаме толкова много деца. Все си казвах, че трябва да спрем, но на практика не се получава. 23 пъти съм била бременна - отивам в Лом в болницата и раждам от раз. Не знам какво са болки, после бързо забравям", разказва многодетната майка.

Осем деца харизали на държавата - дали ги в социални домове и не са се интересували какво става с тях. На някои от синовете и дъщерите си са забравили имената и не помнят в кой град живеят.

Въпреки това задружното семейство с голямата челяд не създава проблеми в кметството. Цеца била на 12 г., когато се омъжила за Илия, и 2 години по-късно родила първата си щерка Бориска. Следват Мариян, Иван, Гергин, Стоян, Даниела, Гроздена, Лъчезар, Ирена, Камелия, Йонка, Миглена, Петър, Петя, Елка, Камелия, Кристиян, Иван. На другите майката не помни имената и ги бърка.

В селото живеят 170 души, а само Компирите са 24-ма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

57

Ddd

преди 7 години

Правиш деца, като нямаш средства да се грижиш за тях - влизаш в затвора. Такова е решението в САЩ.

56

Анонимен

преди 7 години

na 12 не е ли била малко малолетна? тоя Илия ако бяха го вкаралив затвора тогава, сега нямаше да има 22 орангутана

55

Анонимен

преди 7 години

Кметството да и бяха платили спиралата 60 лв. , нищо лошо не правили, поне да са ги дали за осиновяване децата. Но държавата, къде е била на 12 г. се оженила, престъплението ражда нови последствия и ето я България.

fallback