Снимка: кадър bTV
fallback

Пожарът, избухнал в сграда на частен хоспис в местността "Ален Мак" край Варна е тръгнал от стая на първия етаж на сградата. Сигналът е подаден снощи малко преди 22 часа.

Oще по темата
 

При инциента загина възрастна и трудноподвижна жена на 78 години. Пострадаха още петима мъже – 52-годишен пациент от хосписа, 45-годишен полицейски служител и трима служители на съседно заведение за хранене – на 22, 33 и на 51 години.

Тепърва обаче ще се изяснява дали дейността на хосписа е законна, съобщава bTV. Днес служители на хосписа са били агресивни, хвърляли са саксии срещу екипите, отишли на място.

По случая е образувано досъдебно производство, работи се по установяване на причините и обстоятелства около инцидента. Прокуратурата проверява създаването, регистрирането и дейността на дома. Служители на инспекцията по труда и Социално подпомагане също извършват проверки.

Хосписът не е обозначен като такъв и изглежда като частен дом с високи стени. Има съмнения за законността му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Сияна

преди 7 години

Това са пълни глупости много са точни обиколила съм всичките нека проверят свети георги да видим тогава за какво става въпрос пълна мизерия лаина помия къде за там индтанциите не Хаят а се занимават с една трсгедия

6

Диана

преди 7 години

Истински грижи се полагат тук има достъп непрекъснато връщат пари за разлика от вила чери

5

Анонимен

преди 7 години

Високите стени какво точно доказват относно законноста? Или пък това, че приличала сградата на частен дом отвън?

fallback