Снимка: "Монитор"

59-годишен ром ангажира половината от линейките, предназначени за Хасково, след като най-нагло излъга на 112, че е претърпял катастрофа в района на международен път Е-80 край село Клокотница и че има още един пострадал.

В спасителната операция се включили полицията и пожарната.

В действителност обаче на мъжа от село Мирово му свършил бензинът в късния следобед на 11 май. За да си гарантира идване на помощ обаче, измислил историята с пътнотранспортно произшествие. В резултат на това от областния град изхвърчали две линейки, една патрулка и една пожарна.

Всички те напразно търсили инцидент и когато засекли местонахождението на колата, завареният на място ром се направил на луд, че не знае нито за катастрофата. Просто "Опел"-ът му останал без гориво.

Така целият ресурс на местните спасителни структури се разходили напразно, при условие, че от него имало нужда другаде.

"Изпратих две линейки по сигнал за катастрофа с двама пострадали. Такъв инцидент обаче не е имало", коментира пред "Монитор" шефката на Спешна помощ в Хасково д-р Петя Радева.

Тя определи случая като отвратителна шега: "Подобни шегички може да струват и нечий живот, ако в този момент наистина някой е имал нужда от помощ".

По случая вече е образувано досъдебно производство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase