Снимка: БТА, архив
fallback

Извършеният от група роми побой над трима българи в Раднево не е просто битова свада, смятат лидерът на Евророма Цветелин Кънчев, общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера и депутатът от ДПС Александър Методиев - Бат Сали.

Oще по темата

Ден след третия голям протест срещу насилието в града, тримата дадоха различни версии за нападението и за заниманията на сочения за ромски тартор и участник в мелето Сурай, който беше и арестуван.

"Не е нормално да тръгне една тълпа от циганската махала, да мине покрай полицията, да пребият трима души почти до смърт и след това да говорим за един лек криминален инцидент", отбеляза Контрера пред bTV.

Според Цветелин Кънчев в първия си ден митингът е бил спонтанен, но на втория е бил подменен, тъй като "има 2-3 групировки с големи интереси в Раднево".

"В този сблъсък има твърда информация, че има финансови отношения за уреждане", каза още той.

И лидерът на "Евророма", а и политикът от ВМРО имат данни, че Сурай се занимава с незаконна финансова дейност като лихварство.

"Имаме един разбеснял се цигански барон, който е оставен да върши каквото си иска", посочи Контрера, а Кънчев призова полицията да влезе във всички ромски махали и да се справи с лихварите, "които пият кръвта на ромите".

Той отбеляза, че кметът Теньо Тенев дължи отговор на въпроса познава ли Сурай и дали го е ползвал по време на избори.

"Сурай, каквато информация имам, през последните години се е явявал като представител на ДПС в Раднево", заяви той.

Контрера отбеляза, че точно заради това в ромската махала тече и ислямизация.

"Какво е общото между Гърмен, Раднево и Орландовци - и на трите места циганите са гласували за ДПС", посочи Кънчев. Той каза, че според негови приятели българи от Раднево проблемите започнали, когато в махалата влязло ДПС.

Александър Методиев категорично отрече Сурай да е в редиците на движението: "ДПС не стои зад такива личности в Раднево. ДПС няма такива симпатизанти, няма такива членове".

"Защо премълчават нещата и твърдят, че този инцидент е битов? Този инцидент е криминален ! Става въпрос за разпределение на наркотици в този град", заяви депутатът.

По думите му обикновените хора си живеят мирно без значение от етноса им.

Цветелин Кънчев посочи, че депутатът "не е в темата" и намекна, че той няма реална информация какво става сред ромите.

Лидерът на "Евророма" призова "глобално" да се реши проблемът с незаконните постройки в махалите, а не на парче.

Според него в противен случай се появяват такива "дерибеи", които се използват по време на избори, а през останалото време хората страдат от действията им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Офф

преди 7 години

До Анонимен 6Ами че тиквуна и дебеляна са заедно в говната...

11

Нед

преди 7 години

Нещо май аз не разбирам?Работя плащам данъци , храня полицаите , плащам сметките на ромалите и накрая полицаите защитава тези от които нищо не получават!!!Освен всичко защитават хора които крадат , убиват , строят незаконни къщи!!Абе само на мен ли ми звучи сбъркано или полицаите вършат нещо противозаконно, а иначе да реват като себеподобните си за пари и привилегии първи.Сега вече се сещам на кого приличат!!Ей скоро ще ни писне и ще ви изметем цялата ***!!

10

Анонимен

преди 7 години

Д-р Теньо Тенев (ГЕРБ) тръгва срещу електората си! Позор! Язък за предизборните обещания!

fallback