Снимка: БТА, архив
fallback

И тази вечер над 1000 души се събраха в Раднево на протест срещу насилието. Голяма част от тях издигнаха искания за изселване на ромите, както и да бъдат съборени незаконните им къщи, съобщи Bulgaria ON AIR.

Oще по темата

Сред исканията на недоволните са ромите да плащат данъци и да работят, както и да престанат да живеят от социални осигуровки.

Протестът пред ромския квартал в града премина при изключителни мерки за сигурност без насилие и без агресия, каквито имаше на снощния митинг, предизвикани главно от агитки.

Тази вечер агитки не бяха допуснати, тъй като на входа на Раднево имаше полицейски патрули, които проверяваха всяка влизащите коли.

Въпреки това имаше вербална агресия, насочена срещу жандармерията - с викове: "Българи-юнаци", "Мафия" и "Пазите престъпници" събралото се множество се обърна към полицаите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Марко Тотев

преди 7 години

Има ли юристи тука? Може ли някой да ми обясни с думи прости: 1. След като 12 *** организирано, умишлено и въоръжени са тръгнали да убиват, защо родната полиция е арестувала само 4-***? 2. Ако също 12 въоръжени *** също като в Раднево ОРГАНИЗИРАНО и УМИШЛЕНО нападнат 3ма от антиБългарския хелзинкски комитет, и им причинят това което е причинено на българчетата в Раднево, това расизъм ли ще е? 3. аБХК заведе ли вече дело в Страсбург, че на биячите са им нарушени правата?

21

Марко Тотев

преди 7 години

Идват избори. На ГЕРБ ще им трябват гласове. Изпратили са полицията за да им пази "правилните избиратели".

20

Марко Тотев

преди 7 години

Срам и позор за пагона! Полицията (хранена и обличана от работещи българи) пази *** (също на пълна издръжка на гърба на работещи българи). Кметът на Раднево вместо да изпрати в маалата 2 багера, и да кара наред, ни баламасва с някакви "проверки" на 2 магазина в тази маала. А бе, г-н кмете, защо закриляш незаконното строителство в "твоята" община? Има ли там поне една законна *** постройка? Пфу! Проверки! След 4-5 дни Раднево няма да е тема в нито едни новини.

fallback