Снимка: Facebook
fallback

Ромският квартал в Раднево е отцепен със заграждения, блокирани са и улици в града. Целта е да се избегнат сблъсъци, като този от изминалата нощ.

Напрежението в града се покачи заради пребитите преди два дни младежи.

Полицейски сили и жандармерия пристигнаха днес следобед и се разположиха на различни точки, като главната част се намират в подходите около гетото и между къщите в ромската махала, за да пазят имуществото, съобщава bTV.

Тази вечер, в 20:00 часа, се организира протест срещу агресията и безнаказаността, след като в началото на седмицата група роми пребиха жестоко трима млади мъже заради отнето предимство на пътя.

В него ще се включат и рокери от цялата страна.

Страхът е навсякъде след снощния протест и преди днешния, и в ромската махала са притеснени.

Инцидентът от понеделник е четвърти за последните два месеца, призна кметът на Раднево.

Задържаните за побоя в Раднево са обвинени в опит за убийство До размяната на юмруци се стигна заради отнето предимство на пътя.

За основен виновник е сочен един от четиримата задържани за последния конфликт - 39-годишен криминално проявен, по прякор Сурай, собственик на 2 магазина.

"Ще бъдат предприети мерки по Закона за устройство на територията и ако бъде доказано, че двата търговски обекта са незаконни, ще бъдат премахнати", съобщи кметът на Раднево Теньо Тенев, цитиран от телевизията.

Граждани са започнали и подписка за премахване на незаконните къщи в ромското гето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

82

ODESSA

преди 7 години

И между другото полицията навсякъде е една и съща слугата на властта. Във Германия биха немци протестиращи срещу безобразията на навлеците поканени от ангела меркел. Българската армия беше унищожена защото все на някой генерал щеше да му писне от престъпленията срещу народа. Някой като генерал Чочоолу.

81

ODESSA

преди 7 години

Нито са Индианци нито Римляни. Дравиди са. Най низшата индийска каста дори от там изгонени заради безобразията си.

80

Странно

преди 7 години

Странна работа.Полицията вместо да набие ромулите-бие протестиращите.Полицията вместо да защитава почтените хора-защитава биячи, мутри, престъпници.Полицията вместо да пази реда-бездейства! И после полицията иска 20 работни заплати,ранно пенсиониране и какво ли не.Защо ни е такава полиция, която не върши работата ,за която й се плаща,тоест да има ред,сигурност,законност в страната ни? Вместо да насмете за 10 години напред ромулите-тя застанала да ги пази,че са крали,били,строили незаконно.

fallback