Снимка: архив Reuters
fallback

След Пазарджик, Пловдив и Стара Загора, и в Шумен ще се обсъжда забраната за носене на фередже на обществени места.

Oще по темата

Общинският съветник от ВМРО Деян Станчев е внесъл в местния парламент предложението за забрана на облекло, скриващо напълно или частично лицето. Според него подобна мярка е необходима с превантивна цел, пише "24 часа".

Ако съветниците приемат предложението, от ВМРО обмислят изработването на нова наредба, която да регламентира религиозната дейност в Общината.

Очаква се предложението да бъде разгледано в края на месеца.

Общинарите в Пазарджик и Стара Загора вече забраниха носенето на бурки на публични места в града. Дебатът вече върви и в Пловдив. Там кметът Тотев днес обясни, че мюсюлманките в града не носят фереджета, а само туристките.

Той предупреди, че ако забраната за покриване на лицето бъде приета, Мики Маус и миньоните ще бъдат първите, които ще пострадат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 7 години

да се забрани също и на туристи да се носят фередже .иран задължават стюардеси след като излезе от самолета стъпне на тяхна земя тя е длъжна да се забули да оси фередже.в бг да се издаде министерси заповед нито тристи нито българки ( мюслюманки)да не са забулени фередже.тека ще има ред и уважение гражданите на българия

11

Анонимен

преди 7 години

До Българин... Пълна забрана на бурката! България е християнска страна! Който иска да живее в християнска страна трябва да спазва християнските закони! ... България не е християнска, мюсюлманска, *** а СВЕТСКА страна.

10

без пингвини и бухал

преди 7 години

народните хрантутници от парламента трябва да гласуват незабавно забраната на чаршафите със закон за цяла България

fallback