Снимка: Facebook

Луксозният спортен автомобил с табелката на Варненската митрополия няма нищо общо с нея, отсече Варненският и Великопреславски митрополит Йоан.

Той припомни, че втори път дава обяснение за подобен случай, като и първият път е било преди голям християнски празник - Рождество Христово. И тогава колата била същата, със същия номер.

"Такъв автомобил с такава марка не е притежание нито на митрополията, нито на който и да е свещеник от епархията", категоричен бе митрополитът пред Нова тв.

Божият служител заяви, че има известна тенденциозност в "интересен богослужебен период" и, че лесно може да се установи кой е собственикът на луксозното возило - NIssan GT-R.

По думите на митрополита спортната кола от снимката нито е подходяща за тях, нито той би позволил да бъде паркирана в неделя пред мола, когато има богослужение.

"Когато преди са ни идвали гости, ние сме си позволявали на други наемани автомобили да поставяме табелка на митрополията. Единствената разлика тук е, че на тази табела няма моя печат, който слагам на всички табели. Уведомил съм органите на най-високо ниво да помолят собственика да махне тази табела. Всеки може да направи такъв стикер", изтъкна Дядо Йоан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase