Снимка: Facebook

Широк отзвук във Facebook предизвика видеоклип, на който се вижда как исперихски полицаи се крият в нива и засичат с радар скоростта на прелитащите автомобили. За използването на такъв радар обаче трябва да има поставен знак, а такъв няма.

Клипът е заснел Юлиян Тодоров от Разград, а досега той е гледан хиляди пъти. Снимал е между селата Малко Йонково и Лудогорци. Цели 16 минути мъжът върви пеша от Малко Йонково до скритата зад храстите патрулка. През цялото време той търси пътния знак, който да обозначи, че има радар.

По закон такъв знак трябва да има на 150 метра от апаратурата. Юлиян обаче така и не намира въпросният знак. В същото време покрай автора на клипа преминават десетина моторни превозни средства, повечето с по-висока от разрешената в подобен участък скорост и вероятно скоро с "честитка" ще разберат, че са били заснети в нарушение.

"Снимам този клип, за да покажа как служителите на реда не спазват законите, а са с претенции ние да ги спазваме", аргументира се в началото на клипа си Юлиян Тодоров.

Заснел е и разговора си с катаджиите, когато стига до тях, те на свой реди му искат документите за проверка и твърдят, че няма право да ги снима.

По случая директорът на ОДМВР - Разград Ивайло Йовчев е разпоредил проверка. Проверката ще установи дали има повече от едно нарушение. Ако има нарушения, ще следват санкции по дисциплинарен ред, увери той.

Йовчев каза още, че по повод проверката ще бъде осъществена среща и с мъжа, заснел клипа. Срокът за произнасяне по вътрешната проверка е 1 месец.

Самият клип вижте тук: 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase