Снимка: архив Bulphoto
fallback

Две деца са пострадали при срутване на къща в кв. "Коматево" след взрив на бойлер, съобщи за "Фокус" Цвятко Дешев, говорител на Пожарната. Инцидентът станал около 4:00 часа на ул. "Юбилейна" 8.

Две деца, момичета на 10 и 15 години спели, когато таванът в стаята се срутил заради взрива.

Те били затрупани от падащи мазилки и предмети. Били са на косъм от падналата плоча.

"Благодарение на бързата намеса на пожарникарите децата са били измъкнати и спасени. Те са закарани в болница с леки контузии", каза Дешев.

Едното от момичетата е с контузия на главата, а другото е ранено в ръката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 7 години

Обръщение специално към Боряна Павлова . Г-жо Павлова , снимката която сте сложили на статията не отговаря на истината . При нашите бойлери такъв момент с взрив не съществува поради конструктивните особености и вградени защити в уреда. Така уронвате престижа на предприятието ни . Защо не сложите снимка на бойлер ТЕСИ или друг западен производител . Точнопри тях стават взривовете заради кръглия фланец с 6 броя болтове .Моля снимката да бъде сменена .

7

Анонимен

преди 8 години

Хубавото на проточният бойлер е, че не заема много място, както и псукаш и веднага имаш топла вода. Лошото е, че за да има достатъчно вода от проточния бойлер, трябва да си прокараш трифазен ток. Има и проточни бойлери, които не са на трифазен ток, но те са доста маломощни за топленето на водата и са прекалено мощни за ел. инсталациите. Тези последните са обикновено между 6 и 8 киловата, а на трифазен ток може да си монтираш доста повече,примерно между 9 и 27 киловата и те наистина вършат работа

6

До 6

преди 8 години

Проточен бойлер с 4 квадрата кабел ли казваш. Аз имам два проточни бойлера на две различни места, но са 8 киловата, а едва-едва топлят. За да имаш истински проточен бойлер ти трябва трифазен ток, а бойлера да не е по-малко от 12-16 киловата. Иначе за измиване на нещо на мивката има и по-маломощни, но и те трябва да имат поне 1-2 литра резервоар, каквито бяха Юнгите едно време.

fallback