Снимка: bTV
fallback

Над десет дървета са били изсечени в курорта "Златни пясъци". Причината е, че на тяхно място се строи паркинг, който е част към един от хотелите в комплекса.

Сигнал за случая подават служители от намиращ се наблизо друг хотел, след като вместо зеленина, заварват купчина пръст и настлан чакъл. Според хората, на това място някога е било красив зелен кът, на който са се радвали туристите.

Собствениците на хотела, който е започнал строежа уверяват, че строителството ще приключи до дни и няма да попречи на почивката на очакваните гости.

Според Митко Бакалов – собственик на въпросния хотел, до 1-и май районът ще бъде асфалтиран. 

"Това е наш парцел, който ние сме длъжни да го направим да изглежда добре", обясни той пред bTV и допълни, че има разрешение дори за изсичане на останалите намиращи се наблизо дървета, но решил да запазят природата.

"Зеленина е това, което виждате, другото беше дребни храсти, които в доклада на общината не ги предвиждаха като растителност - един пущинак", твърди Бакалов.

Според община Варна, нямало изсечени дървета, а само храсти, което не е нарушение.

Недостигът на паркоместа се явява един от големите проблеми в Златни пясъци, най-вече след като там през последите години гостуват предимно румънски семейства и туристи от Източна Европа, идващи със собствени коли.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Мила

преди 7 години

Тук проблема е в лоши криви и завистливи съседи, които вместо да поговорят и да попитат пишат доноси ,викат телевизия и тормозят съседите си. Това е от години проверете преди 10 години

11

кръстоносец

преди 8 години

Златните стремглаво по пътя на Слънчев Бряг. Отврат.

10

niki

преди 8 години

Малко ми е тъпо как някакви хора искат да забранят на някого да си почисти частен собствен терен. Ако реши може да си го огради и да не пуска никого в него, ей така просто. Тогава за какво ще мрънкате не знам ...

fallback