Поне 80 лв. ще изхарчим за приготвяне на великденската трапеза, пише "Монитор".
Само за 2,5-3 кг агнешкото месо за четиричленно семейство отиват от 32 до 40 лв. За гарнитурата към него трябва да добавим 7-8 лв. за ориз, дробчета и картофи, както и олиото и различните подправки за цялото готвене и салатите.
Поне по една кора (30 яйца) се боядисват във всяко домакинство. Това, заедно с боята и украсите по яйцата, ще ни струва 8-10 лв.
Поне още толкова пари трябва да сме готови да похарчим, ако децата ни са малки, за да им купим и шоколадови великденски лакомства - яйца, зайчета и украшения за трапезата, както и лепенки и кристали по боядисаните яйца, които да ги радват.
За поне 2 великденски козунака ще ни отидат към 10 кинта. Така излиза, че наред с месото сладкишите са с най-голям принос в харчовете за приготвяне на великденския обяд.
За празничната салата от маруля, домати, краставици, зелен лук и някои плод ще отидат поне още 5-6 лв.
Добавим ли и сирене, за да стане салатата шопска или и маслини, то тя ще поскъпне с още лев-два.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
Коментари Напиши коментар
3
Анонимен
преди 8 годиниСтига сте ми правили сметки, бе!Всеки ден, като няма за какво да пишете, предъвквате това!
2
Анонимен
преди 8 годиниКато туриш и 2 кила ракия, те ти я стотарата.
1
Рушветчи Йово
преди 8 годиниЕ какво са осемдесет лева? Четири баламурника,които са забравили да си пуснат фаровете в четиридесет градусовата жега. А да не говорим че лекари, директори на градини и училища, главни архитекти, нап,митници, данъчни и ред други за осемдесет лева директно те издънват и после те съдят за уронване авторитета им.