Снимка: flickr

Свиленград ще се превърне в хазартната столица на Източна Европа. В момента там на пълни обороти работят 4 казина, но до две години броят им ще се увеличи на 14, разкрива пред "Стандарт" главният архитект Атанас Карчев.

Става въпрос не само за зали, но и за цели комплекси, които ще разполагат с хотелска част, ресторанти и магазини. Шест вече са получили разрешителни и са в различна фаза на строеж. Още четири са подали заявки и чакат да получат документите.

Една от големите инвестиции ще е на турския милионер - хазартния бос Суди Озкан. Две от сега работещите казина в Свиленград са негови под името "Принцес". Новата му инвестиция ще е край село Капитан Анреево - между Е-80 на връзката на международния път с автомагистрала "Марица". Това вероятно ще е най-големият хазартен център у нас, тъй като ще бъде изграден на около 70 декара площ.

Другото голямо вложение, което се очаква в Свиленград в сферата на хазартния бизнес, е на индийската компания "Паша глобул", която има казина в целия свят.

В момента четирите действащи казина в Свиленград привличат десетки туристи от съседните Гърция и Турция, и то не само през почивните дни. Идват с автобуси и буквално за по няколко дни напълват града. Покрай игрите се забелязва сериозно раздвижване и на икономиката в градчето.

Заради необходимостта от нови места за настаняване, където да отсядат хазартните туристи, край казината има построени нови малки бутикови хотелчета. Заради наплива местната управа отчита и повишен интерес към строежа на нови жилищни сгради, чиито собственици впоследствие имат намерение да отдават самостоятелни стаи за нощувка на играчите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase