Ангел. Снимка: BTV
fallback

Ангел Калеев, пребил ром, защото казал, че българи и роми са равни, не съжалява за боя. Съжалява единствено "щото държавата ни е такава".

По думите на Калеев двамата със 17-годишния Митко се срещнали и започнали да си говорят. Митко му поискал 5 лв. назаем.

"Викам: "Добре, бе, ти като си ром, ще си просите цял живот, така ли?! Не искате да работите, не искате нищо?!"  И той каза: "Ние сме равни. Българите и ромите сме равни." И аз се издразних. Защото това е безобразие. Толкова време го търпим, че... независимо... как да го обясня...", обяснява Ангел.

Oще по темата

Ангел се дразни - за едни хора може, за други не. Едните си изкарвали парите с честен труд, а другите крадат и ограбват къщи.

"Случвало ми се е да виждам как пребиват деца в Пазарджик... В смисъл такъв – цигански терор! Какво да кажа", обяснява той пред bTV.

Митко и семейството му се появяват в Овчеполци преди 2 години. От малък работи като ратай в местна кравеферма. Никой в селото не може да каже лоша дума за него – описват го като честен и добродушен. Митко е отгледан без баща и практически почти сам издържа своите по-малки братчета и сестричета.

Версията на битото момче е друга. Ангел го питал: "Ти педал ли си?". Така започнало и заяждането. Побойникът започнал с ритници. Питал го дали може да се бие, какво ще направи, ако го набие, ако не го набие...

"Ако ти не ме биеш, викам, и ако аз не те бия, значи равни сме. И той вика: "А, значи, сме равни.?" След това той ме удари с юмрук през лицето", разказва Митко.

Вбесени от видяното в социалните мрежи, активисти на "Евророма" посещават Овчеполци и се заканват да сезират главния прокурор за жестоката гавра.

"Силен гняв и възмущение от това, че такива селски бабаити от това чувство на безнаказаност се чувстват недосегаеми! Защото знаят, че социалните мрежи  и медии, когато малцинствата са мачкани, изведнъж тези хола стават национални герои! "Ето браво на тях!" Което е много криво разбрано. И не бих го толерирал. ние затова от Евророма ще сезираме главния прокурор!", категоричен е общинският съветник от Пазарджик Райко Живков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

113

Анонимен

преди 7 години

sasasasas

112

Anonimen

преди 8 години

Tozi e bil golyam glupak deto se napravi na biyac no te nyama da mu go ostavat taka

111

Ром с книшкъ и вишу

преди 8 години

Аз па за пръв път чувам * да говори като Махатма Ганди за равенство и братство !Какво равенство какви 5лв бате, ние открадохме над 20 милиарда само в жилязо и медена жица , без къщи-вили, а ток ? Ай стига сме се правили,щото като сменят Баце закрилника на всичко* и родно ще дойде някой истински демократ както Филип Димитров(в началото) който прати елитните барети 1992г. да бият 24 часа без почивка всичко наред в гетото на Пазарджик ! На някои братя още им държи влага..

fallback