Снимка: Reuters
fallback

И утре ни очаква лятно време, независимо, че е средата на април. Температурите ще бъдат по-високи от днешните като максималните ще бъдат между 27 и 32 градуса. В понеделник ще бъде и пикът на жегата.

Ще бъде предимно слънчево, но в следобедните часове, главно над планинските райони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста, по северното крайбрежие – купесто-дъждовна облачност, където на отделни места ще превали и прегърми. Температурите още ще се повишат и максималните ще са между 26° и 30°. Температурата на морската вода е 11-12°.

След високите температури през последните два-три дни, от вторник започва промяна към захлаждане. Отначало от северозапад, а до вечерта във вторник и от североизток, с усилване на вятъра. Температурите ще се понижават.

Облачността ще е значителна, по-късно през деня от север ще започнат валежи от дъжд, придружени с гръмотевици, на повече места и по-съществени по количество в Северна България.

В сряда понижението на температурите ще продължи. В западните райони валежи са малко вероятни, но в останалата част от страната все още ще вали, като значителни ще са валежите на места в Североизточна България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

м дааа

преди 8 години

Преди години чакахме за се стопли времето за да "паднат" сметките за ток , а сега с толкова климатици - иде лято и пак същите - пак високи

1

Анонимен

преди 8 години

По сред април месец 32 градуса!Има вероятност през аавгуст температурите да се покачат и на 45 градуса!

fallback