Снимка: архив, Bulphoto

"Едно дете умря, истината е, но аз нямам никаква вина." Това заяви в Пловдивския апелативен съд Ариф Йозкан. На 7 април той прегази с управлявания от него камион 6-годишния Юлиан Генчев в село Паничерово, община Гурково.

Международният шофьор поиска от пловдивските магистрати да изменят постоянния му арест в парична гаранция. "Това е нещастен случай и човешка трагедия.

Още по темата
На всеки може да се случи, да пази Господ", изтъкна адвокатът му Дениз Хюсеин.

Той обясни, че обичайна практика било в това село децата да играят на пътното платно, тъй като имало легнали полицаи. Когато камионите намалят, за да преодолеят препятствията, хлапетата тичали да ги пипат и да просят пари. "Клиентът ми не е употребил алкохол, не е усетил удара, но е разбрал какво се е случило и не е направил опит да се укрие, въпреки линча", добави защитата.

"Аз съм пишман и искрено съжалявам, не съм го направил нарочно. Откакто блъснах това дете, не мога да спя", каза обвиняемият.

Според прокуратурата турският шофьор е бил длъжен да предотврати трагедията. Той е трябвало да намали и да бъде внимателен и предпазлив, особено към децата.

Държавното обвинение счита, че Йозкан има опасност да се укрие тъй като у нас няма постоянен адрес за пребиваване и често пътува в чужбина. Прокуратурата настоява пловдивския Апелативен съд да потвърди определението на Старозагорския.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase