Снимка: "Гражданите"
fallback

Пловдивчани ще наддават на търг за паркоместата пред блоковете си - това е една от готвените промени в общинските наредби, които местният парламент ще гласува на редовната си сесия, пише "Труд".

Търговете ще се организират в случаите, когато местата не стигат за всички желаещи в кооперацията.

Градската управа под тепетата планира също поетапно в следващите месеци да демонтира всичките над 6000 стари ръждясали метални гаражни клетки и да оформи нови 11 000 паркоместа. Желаещите да си запазят подобно паркомясто ще плащат по 15 лв. месечно вместо досегашните 29 лв. за метална гаражна клетка, но ако броят на желаещите е по-голям от капацитета на паркинга, общината ще провежда търг.

Твърде е вероятно наддаването да достигне безумни и космически три- или дори четирицифрени суми, ако дузина баровци в блока са си „заплюли“ едно и също паркомясто пред самия вход. Особено след като от общината уточниха, че заплащането ще е еднократно, а после месечната такса ще е по 15 лв. като за всички останали.

"Това, което се променя сега, е, че неугледните гаражни клетки ще бъдат премахнати и на тяхно място ще бъдат оформени зони", каза кметът на Пловдив Иван Тотев.

Общината ще използва няколко механизма за защита на платените от гражданите паркоместа. Сред тях са унифицирани скоби и преградни елементи, които хората да заключват, както и денонощни дежурства на общинските "паяци".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 33хаха абе направо съм комунист нали от това по-лошо няма :)))пич, доста "лабаво" разсъждаваш, че направо шантаво, ама е твое право. За майнатаун не ми дреме особено, но говоря принципно. Не може някой си да придобие вековно "право" на паркомясто, само защото си е купил някога някаква гаражна клетка. Или всяка година ще играеш на търг за това място, или се махат всички клетки и мястото се ползва от всички. Алтернативата ти е собствен двор, там си сложи 50 клетки.

36

Анонимен

преди 8 години

Запазването на места е крайно порочно за кварталите, където местата за паркиране не достигат. Чрез това запазване на места за паркиране, проблема с паркирането се засилва многократно и се пренася и в съседните квартали и в крайна сметка в целия град.

35

До 38

преди 8 години

Да.

fallback