"На днешната хайка за мигранти в Странджа!", пише под снимката на Низамов във Facebook

Мигрантите изскочиха от храстите и ни нападнаха. Това твърди Петър Низамов, който стои зад профила Joseph Louis Barrow, заснел клипа със задържането на нелегални мигранти в Странджа, който доби популярност през последните дни в социалните мрежи.

В бургаските среди Петър Низамов е по-известен като Перата и е добре познат на полицията. Въпреки криминалното си минало, Низамов е член на "Цивилни отряди за защита на жените и вярата".

31-годишният мъж разказа, че е съден два пъти за лека телесна повреда, когато бил на 18 и 19 години. Твърди, че е оставил криминалните прояви зад гърба си и в момента се реабилитира.

Негови познати споделят, че е завършил с пълно отличие Търговската гимназия в Бургас, после завършва право в града, отново с отличие. Към момента, ако съдим от профила му във Facebook, Низамов е докторант в Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Още по темата

По думите му заловените от групата бежанци били на по-малко от километър от граничната бразда.

"Те са навлезли незаконно в страната като са рязали от телената ограда. Ние се бяхме разделили на групи по 2-3 души, за да може да покрием по-голям периметър, да сме по-ефективни, защото гората е много обширна. Аз и още две момчета бяхме в едната група", разказа той пред Нова тв.

Низамов допълни, че изведнъж  мигрантите изскочили от храстите и ги нападнали.

"Не се получи бой, получи се сборване. Обездвижихме ги с хватки, без удари и изчакахме другата група да дойде, за да можем да им вържем ръцете, защото буйстваха през цялото време", обясни Перата.

Той допълни, че неслучайно са носили с тях свински опашки. "Ние отиваме, за да следим за нарушители на закона. Те са способни на всичко, трябва да се пазим", посочи Низамов.

"Веднага след задържането се опитахме да се свържем със 112. На това място обаче няма никакъв обхват, вървях повече от колиметър, за да открия, но пак не успях да звънна", допълни Петър.

Затова групата решава да ги изпрати обратно до Турция. "Придружихме ги до половината път, освободихме ръцете им и им показахме пътя обратно към Турция, казва Низамов.

По думите му към момента той и групата му се занимават с разходки по граничната бразда, "следим за нелегални емигранти и за корумпирани полицаи".

"Искаме да постигнем законова промяна като събудим духа на българина, искаме правомощия да задържаме бежанци, наркодилъри, сутеньори - такива с които очевидно полицията от много години не може да се справи", каза още Петър Низамов. 

Преди минути Низамов публикува обръщение в профила си в мрежата, призоваващо към бунт: "Братя и сестри, очевидно нашата власт и подкрепящите я продажни медии са забравили своя български произход и ако не си го припомнят, предлагам да ги научим сами.. и искат да обвинят патриотите, които задържаха нелегалните мигранти в престъпление по НК- незаконно лишаване от свобода. Подкрепете ни! Да живее България......

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase